Babymassage: Niet alleen goed voor je baby, maar ook voor jezelf

De meeste mensen hebben wel eens van babymassage gehoord en weten dat het kan helpen voor kindjes met buikkrampjes of baby’s die veel huilen.

Babymassage, massage van de buik

Bij het consultatiebureau hoor je al snel dat je met de klok mee moet masseren als je kindje last heeft van zijn of haar buikje. Maar wat als je kindje zich daar niet aan over kan geven? Wat als jij de rust niet vindt om op een ontspannen manier het buikje van je kindje te masseren? Dan kan een cursus babymassage helpen.

Wist je overigens dat je baby masseren niet alleen ontspannend is voor je kindje, maar dat ook jij aan je welverdiende uurtje ontspanning toekomt?

Bewezen is dat een massage geven bijna net zo ontspannend is als een massage ontvangen. Waarom zou je dus niet eens lekker de tijd nemen om je kindje van top tot teen te masseren? Ook jij ontspant hierdoor en ook jij hoeft dat moment verder even helemaal niets, behalve dan van je kindje genieten.

Elkaar aftasten, elkaar beter leren kennen en er voor elkaar zijn, daar draait het op zo’n moment om.

Bijkomend voordeel is dat je kindje na zo’n massage waarschijnlijk heel lang en lekker diep slaapt, waardoor jij even tijd hebt voor jezelf. Of misschien wel sinds lange tijd weer wat slaap in kunt halen, of misschien wel een keer uitgebreid in bad kunt, of dat ene boek kunt lezen dat al zo lang op je nachtkastje ligt.

Wat zou jij willen doen in dat momentje voor jezelf?

Als je dat wilt delen, laat dan vooral een reactie onder dit bericht achter.

 

Op mijn website lees je meer over:

 

 

Geplaatst in Babymassage, Boxtel, buikkrampjes, Ontspanning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*